Η ιστορία του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου

Μια ανασκόπηση της πορείας του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου από τις απαρχές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.) έως και τις μέρες μας. Γνωρίστε όλους τους συλλόγους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στις τοπικές κατηγορίες Αθηνών, αλλά και όσους ξέφυγαν απ' το στενό εκείνο πλαίσιο δράσης και διέπρεψαν στα προκριματικά τουρνουά, στις ερασιτεχνικές περιφερειακές διοργανώσεις, αλλά και στις Εθνικές μας κατηγορίες.

Μια μακρά πορεία, που τη χαρακτήρισαν έντονες συγκινήσεις, συναρπαστικά συμβάντα και πάνω απ' όλα αυτό το ιδιαίτερο χρώμα που χάριζαν οι εμπνεύσεις των ποδοσφαιριστών στους αγωνιστικούς χώρους και οι εκδηλώσεις των φιλάθλων στις εξέδρες.

Καλή σας περιήγηση!

Επικοινωνία: aNwDyNos@gmail.com


Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ομάδες της ΕΠΣΑ στη νεοσύστατη Γ΄ "Εθνική" (ερασιτεχνική)

Η ΑΕΚ είναι, φυσικά,
το μεγαλύτερο "όνομα"
στη νεοσύστατη κατηγορία.
Μοιράστηκαν τελικά, όπως αναμενόταν και κατόπιν κληρώσεως που διενεργήθηκε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου  στη Φλώρινα, οι δέκα σύλλογοι της Αθήνας που μετέχουν στη νεοσύστατη τρίτη (ερασιτεχνική) κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να σημειωθεί ότι οι ομάδες της κατηγορίας αυτής θα λάβουν μέρος σε δικό τους "Κύπελλο", το οποίο θα διεξαχθεί αρχικά ανά όμιλο και στο τέλος με "ζευγάρωμα" των ομάδων που θα ξεχωρίσουν.

Στην κληρωτίδα μπήκαν λοιπόν η Δόξα Βύρωνα, οι Τράχωνες, η Νέα Ιωνία, ο Εθνικός Αστέρας, η Πεύκη ("έπεσαν" στον 5ο όμιλο), η ΑΕΚ, το Αιγάλεω, η Κηφισιά, ο Ηλυσιακός και ο Α.Ο. Περιστερίου, που μπήκαν στον 6ο όμιλο. Εδώ να διευκρινίσουμε ότι από τους 5ο και 6ο όμιλο, όπου οι συμμετοχές δεν είναι δεκαέξι αλλά δεκαπέντε (θα υπάρχουν αγωνιστικά "ρεπό") θα υποβιβαστούν οκτώ και επτά σωματεία ανίστοιχα, διαφοροποίηση που προέκυψε πάλι κατόπιν κλήρωσης.

Με βάση τα παραπάνω, εξυπακούεται ότι ακόμη και η απλή παραμονή στην κατηγορία θα θεωρηθεί επιτυχία για τις περισσότερες ομάδες (εξαιρουμένων ασφαλώς των "φαβορί ΑΕΚ", Ιωνικού), λόγω της επικείμενης νέας συρρίκνωσης της Γ΄ "Εθνικής" σε 4 ομίλους, από την ερχόμενη αγωνιστική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου