Η ιστορία του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου

Μια ανασκόπηση της πορείας του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου από τις απαρχές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.) έως και τις μέρες μας. Γνωρίστε όλους τους συλλόγους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στις τοπικές κατηγορίες Αθηνών, αλλά και όσους ξέφυγαν απ' το στενό εκείνο πλαίσιο δράσης και διέπρεψαν στα προκριματικά τουρνουά, στις ερασιτεχνικές περιφερειακές διοργανώσεις, αλλά και στις Εθνικές μας κατηγορίες.

Μια μακρά πορεία, που τη χαρακτήρισαν έντονες συγκινήσεις, συναρπαστικά συμβάντα και πάνω απ' όλα αυτό το ιδιαίτερο χρώμα που χάριζαν οι εμπνεύσεις των ποδοσφαιριστών στους αγωνιστικούς χώρους και οι εκδηλώσεις των φιλάθλων στις εξέδρες.

Καλή σας περιήγηση!

Επικοινωνία: aNwDyNos@gmail.com


Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Έξι "παλιοί γνώριμοι" επιστρέφουν στην Α΄ Αθηνών από τη Β΄.

  
Το Σάββατο 17 Μαϊου 2014 με τη νίκη της Θύελλας Αγ. Δημητρίου επί του Πήγασου Πατησίων στο γήπεδο Ρουφ, συμπληρώθηκε η εξάδα των ομάδων οι οποίες προβιβάσθηκαν από την Β΄ Αθηνών στην Α΄ Κατηγορία.

Οι ομάδες αυτές είναι : Π.Α.Σ. Παλ. Φαλήρου, Α.Ο. Κολωνού, Διάνα Ηλιούπολης, Π.Α.Ο. Αγ. Δημητρίου, Γ.Σ. Αργυρούπολης και Θύελλα Αγ. Δημητρίου. Αξίζει εδώ να αναφερθεί, ότι και τα έξι προαναφερθέντα σωματεία έχουν ξανασυμμετάσχει κατά το παρελθόν στην Α΄  κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αθηνών.
 Επίσης, για τις πέντε από τις έξι παραπάνω ομάδες,  η Α΄ Αθηνών είναι -μέχρι τώρα τουλάχιστον- η ανώτερη κατηγορία στην οποία έχουν αγωνιστεί, χωρίς ποτέ να έχουν φτάσει σε κάποια εθνική κατηγορία.

 Αντίθετα, ο Π.Α.Ο. Αγ. Δημητρίου αποτελεί το "βαρύ χαρτί" της παρέας, καθώς έχει αγωνιστεί συνολικά εικοσιμία φορές σε εθνικά πρωταθλήματα, με αποκορύφωμα τις περιόδους 1975-76, 1977-78 και 2007-2008, όταν συμμετείχε στη Β΄ Εθνική!
 
Τέλος, επισημαίνουμε ότι πλέον το "κέντρο βάρους" της Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ.Α. μετατοπίζεται προς το νότο, καθώς οι πέντε από τις έξι παραπάνω ομάδες έχουν έδρα στα νότια προάστια του λεκανοπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου