Η ιστορία του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου

Μια ανασκόπηση της πορείας του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου από τις απαρχές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.) έως και τις μέρες μας. Γνωρίστε όλους τους συλλόγους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στις τοπικές κατηγορίες Αθηνών, αλλά και όσους ξέφυγαν απ' το στενό εκείνο πλαίσιο δράσης και διέπρεψαν στα προκριματικά τουρνουά, στις ερασιτεχνικές περιφερειακές διοργανώσεις, αλλά και στις Εθνικές μας κατηγορίες.

Μια μακρά πορεία, που τη χαρακτήρισαν έντονες συγκινήσεις, συναρπαστικά συμβάντα και πάνω απ' όλα αυτό το ιδιαίτερο χρώμα που χάριζαν οι εμπνεύσεις των ποδοσφαιριστών στους αγωνιστικούς χώρους και οι εκδηλώσεις των φιλάθλων στις εξέδρες.

Καλή σας περιήγηση!

Επικοινωνία: aNwDyNos@gmail.com


Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Θρίλερ με τις ενστάσεις!

Συνεχίζεται το "σίριαλ" Πεύκης-Περαμαϊκού, για την άνοδο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Ως γνωστό, την προηγούμενη Τετάρτη η αθηναϊκή ομάδα πέτυχε να ισοφαρίσει το σκορ της ήττας της στον πρώτο γύρο του Ειδικού Πρωταθλήματος, με τη νίκη της (3-1) στα επαναληπτικά τρία λεπτά που παίχθηκαν. Ωστόσο, οι πειραιώτες κατέθεσαν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, αφού οι ποδοσφαιριστές της Πεύκης Καραδήμος και Σακελλαρίου χρησιμοποιήθηκαν στο έξτρα τρίλεπτο, παρότι είχαν αντικατασταθεί στο ματς που διακόπηκε.

Το βράδι της Δευτέρας, η Α'/θμια επιτροπή της ΕΠΟ έκανε δεκτή την ένσταση, κατακυρώνοντας το παιχνίδι με 3-0 στα χαρτιά υπέρ του Περαμαϊκού.  Ευθύς αμέσως, η Πεύκη κατέθεσε έφεση στη Β΄/θμια επιτροπή, η οποία χθες το απόγευμα ακύρωσε την αρχική απόφαση σαν απαράδεκτη, επειδή η τελευταία βασίσθηκε σε κανονισμό άλλων κατηγοριών. Συγκεκριμένα, το σκεπτικό που έγινε πρωτοδίκως δεκτό ισχύει μόνο σε τοπικά πρωταθλήματα και όχι στις διοργανώσεις την ευθύνη των οποίων έχει η ΕΠΟ, όπως είναι το Ειδικό Πρωτάθλημα.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, αναμένεται πλέον ο καθορισμός του τελικού αγώνα κατάταξης, μεταξύ των δυο ομάδων.

Σημειωτέον, ότι, μετά την απάλειψη της πρωτόδικης απόφασης, αυξάνονται οι ελπίδες παραμονής για τον Ολυμπιακό Λιοσίων (στην Α΄ ΕΠΣΑ) και το Λαρισαϊκό (στη Β΄ ΕΠΣΑ). Δείτε πως δέχθηκαν την απόφαση στο σύλλογο του Αγίου Παύλου, επισκεπτόμενοι το site http://larisaikos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου