Το ποδόσφαιρο στο Λεκανοπέδιο

Στιγμιότυπα από την ιστορία του ποδοσφαίρου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής από τις απαρχές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.) και όχι μόνον. Σωματεία, διοργανώσεις, αξιοσημείωτα και παράξενα. Σύλλογοι και παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στις τοπικές κατηγορίες αλλά και στις Εθνικές κατηγορίες.

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Έληξε το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.

Με το σούπερ ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής μεταξύ Αιγάλεω-Κηφισιάς και τους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες του προγράμματος, έληξε το μίνι-πρωτάθλημα του 8ου ομίλου στη Δ΄ Εθνική κατηγορία.

Τον τίτλο, για δεύτερη φορά στα χρονικά, κέρδισε το Αιγάλεω, που επικράτησε με σκορ 1-0 της αντιπάλου του και ανέβηκε έτσι πανηγυρικά στη νέα Ερασιτεχνική κατηγορία που αποφάσισε να δημιουργήσει η ΕΠΟ, συγχωνεύοντας ουσιαστικά την υπάρχουσα Γ΄ Εθνική με το Περιφερειακό Πρωτάθλημα.


Ο όμιλος των Αθηνών, γιατί αυτός ήταν ο χαρακτήρας του 8ου ομίλου με μόλις μια ομάδα -τον Αιολικό Μυτιλήνης- να προέρχεται από διαφορετική (πλην της Ε.Π.Σ.Α.) ποδοσφαιρική ένωση, περιελάμβανε 11 συλλόγους. Το Αιγάλεω έδειξε από το ξεκίνημα της σεζόν πως θα είχε το πάνω-χέρι για την υπόθεση τίτλος, αφού διέθετε νέο και φιλόδοξο προπονητή (Μάρκος Μαυρομάτης), μεγάλο γήπεδο, όνομα, ιστορία και πιστό κόσμο. Από την άλλη, η Κηφισιά που κυνηγούσε για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο την πρωτιά, είχε το ταλέντο, τη δίψα για διάκριση, τα χρήματα και τον επίσης αξιόλογο τεχνικό Θωμά Γράφα στο πόστο της τεχνικής της ηγεσίας.

Τελικά, τα πάντα κρίθηκαν την τελευταία στιγμή, αφού η κάμψη που παρουσίασε το "Σίτι" στα μέσα της περιόδου, έγειρε κάποια στιγμή την πλάστιγγα προς την πλευρά της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα το ματς της 22ης αγωνιστικής που έγινε στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" να αποτελέσει έναν ιδιότυπο "Τελικό" του Πρωταθλήματος. Σε αυτό τον αγώνα το συγκρότημα των δυτικών προαστείων, με νέο προπονητή το Λουτσιάνο ντε Σόουζα, κατάφερε να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, που του έδωσαν την πρώτη θέση.

Δουκάκης
Θα πρέπει να εξάρουμε εδώ την παρουσία δυο ποδοσφαιριστών, ενός από καθένα εκ των δυο διεκδικητών του τίτλου, των οποίων η αποδοση κυμάνθηκε σε υψηλότατα επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου. Ο λόγος για το Στράτο Δουκάκη του Αιγάλεω και το Δημήτρη Βέρμπη της Κηφισιάς που έκλεψαν τις εντυπώσεις με το γεμάτο ουσία παιχνίδι τους και τα πολύτιμα τέρματα που σημείωσαν.

Βέρμπης
Οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο, ενώ αρνητική έκπληξη ήταν ο υποβιβασμός του Ιάσονα Ίλιου, ακριβώς την τελευταία στιγμή. Στη νέα κατηγορία που δημιουργεί η ΕΠΟ, προωθούνται, εκτός από τις δυο προαναφερόμενες ομάδες, ο Ηλυσιακός, η Νέα Ιωνία, η Πεύκη, οι Τράχωνες και ο ΑΟ Περιστερίου. Στα τοπικά πρωταθλήματα επιστρέφουν, πλην του σωματείου του Αγίου Φανουρίου, ο Αιολικός, ο Άγιαξ Ταύρου και ο ΠΑΟ Ρουφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου